Blessures bij sporters

Osteopathie is een uitermate geschikte manier om (terugkerende) blessures te behandelen. Omdat de osteopathie op andere vlakken onderzoekt naar de oorzaak van blessures dan b.v. een fysiotherapeut of manueel therapeut. Dit kan een hele goede aanvulling zijn op weg naar herstel.

Iedere sporter kent het wel:  terugkerende blessure of  steeds weer ergens anders last. Sportblessures als liespijnen, hamstring blessures rug en schouderproblemen vinden vaak elders in het lichaam hun oorsprong. Niet altijd is voor de sporter zelf duidelijk waar deze klachten door worden veroorzaakt.

De osteopaat bekijkt het gehele lichaam en zoekt op andere niveaus, naar de oorzaak van de blessure en behandeld deze.

De osteopaat behandelt een grote verscheidenheid aan klachten. Vaak zijn het klachten waarmee de patiënt al langere tijd te kampen heeft. Maar ook klachten die kort geleden zijn ontstaan, kunnen prima met osteopathie behandeld worden.

De osteopaat ziet namelijk het lichaam als één geheel. Hij weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Hij kan de mogelijke oorzaak van een klacht vaak vinden, in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt.